Det skal være sjovt at være barn i Ta’Fat.

Vi er et dagtilbud for børn i alderen fra 6 mdr. til 6 år med 116 pladser. Som udgangspunkt fordeler vi pladserne med 40 børn i vuggestuen og 76 i børnehaven. Børnehaven er opdelt i tre stuer, og når man bliver 3 år, starter man på en af disse. Derudover har vi en førskolegruppe, som består af børn fra alle tre børnehavestuer. Grupperne laver aktiviteter om formiddagen, som er målrettede på alder, og eftermiddagen bruger vi i det store fællesskab. Det er for at få det bedste af begge verdener, så man både får læring som passer til alder, men også får lov til at være stor overfor de små, og de små får lov til at se op til og lære af de store børn. Alle børn får mulighed for at kommer ud hver dag.

I et godt børnehaveliv skal der være udfordringer, der passer til det enkelte barn. Børn har forskellige interesser og styrker, og det er vigtigt, at de bliver tilgodeset. Vi skaber derfor mange forskellige rum, hvor der er mulighed for fysiske udfoldelser for kroppen, intellektuelt modspil for hovedet, kreative og sanselige oplevelser for sanseapparatet, og være sammen med andre måde børn og voksne, som styrker det sociale.

For at kunne komme hele vejen rundt omkring dit barns udvikling på en god og naturlig måde, har vi valgt at tematisere os i tre forskellige temaer:

Sprog:

Sproget udgør et fundament som barnet skal bygge videre på hele livet. Vi målretter indsatsen, så den stemmer overens med børnets nærmeste udviklingszone. Motivation og lyst til at indgå i læringsprocesser er grundstenen i arbejdet, og hos os foregår læring altid som leg.

Natur:

Alle børnehavebørn er hos os ude hver dag, fordi naturen er en fantastisk ramme i sig selv og giver optimale muligheder for udvikling og læring. Naturen skal leves, mærkes og sanses – man kan ikke læse sig til den. Vi kan frigøre os fra stramme strukturer, tidsstyring, mange børn og voksne på et lille sted og i stedet være optaget af indtryk, processer og fordybelse.

Beskidte børn er ofte glade børn, og når det har regnet i en længere periode,

bliver vores lille bakke omdannet til en glimrende mudder glidebane.

Børnene elsker at få en tur under vandslangen, inden vi går ind.

Idræt:

Fysiske aktiviteter er ikke bare for sjov. Det er utroligt vigtige elementer for børns udvikling og læring. Når børn handler, er fysisk aktive og deltagende, mærker de livet. For at trives, lære og udvikles har børn og for den sags skyld også voksne, behov for at være kropslig aktive.

Vi har vores egen gymnastiksal, som vi elsker at udfolde os i, når vi skal have sjov og ballade indendørs, både når vi skal træne motorik, lege og have større arrangementer, hvor vi behøver god plads.

Pokus gjorde stor lykke…

 

Forældresamarbejde:

Vi forstår at Børns trivsel og forældrenes tryghed hænger uløseligt sammen, og derfor vægter vi et tæt forældresamarbejde højt. For at vi sammen med jer forældre kan skabe den bedste trivsel for jeres barn, er den daglige dialog vigtig. For at vi kan møde dit barn, præcist der hvor det er, er det vigtigt, at vi får relevant viden om vigtige ting i dit barns hverdag hjemme. På den anden side er det lige så vigtigt, at vi informere jer om barnets hverdag her.

Vælg Ta’Fats børnehave til dit barn, når det er vigtigt for dig at:

  • Vi arbejder målrettet med børnenes sproglige udvikling, fordi sproget er en forudsætning for gode udviklingsmuligheder for børn.
  • Vi laver fysiske aktiviteter, og ikke kun fordi det er sjovt, men også fordi børnene lære sociale færdigheder under fysiske lege og udvikler deres motorik.
  • Vi kommer ud hver dag, og er optaget af naturen, fordi det er væsentligt at vide, hvor vi kommer fra, og hvordan vi passer på den og så er det en fantastisk mulighed for udvikling og læring.
  • Vi holder stort set åbent hele året, så dit barn skal ikke i et andet pasningstilbud i f.eks. sommerferien.
  • Vi arbejder med inkluderede fællesskaber, for at sikre dit barn og det udvikling.

Vælger du som forældre BørneHuset Ta’Fat, betaler du samme pris som i de Kommunale institutioner. Du får nogle fantastiske rammer, og så har vi kun 4 lukkedage om året.

Så kom og besøg os eller ring til Helle eller Britt på kontoret tlf. nr. 76 25 48 48, og lav en aftale.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: