Idræt

Fysiske aktiviteter er ikke bare for sjov, det er utroligt vigtigt for børns udvikling og læring. Børn får mulighed for at lære sociale færdigheder under fysiske lege, og det er vigtigt i udviklingen af børns motorik.

Mærker livet og lærer og udvikles

Når børn handler, er fysiske aktive og deltagende, mærker de livet. For at trives, lære og udvikles har børn, og for den sags skyld også voksne, behov for at være kropsligt aktive.

I alderen 3-6 år bliver børnenes grundlæggende motoriske færdigheder udviklet og integreret i deres kroppe, dermed også de første grundsten til en aktiv livsstil, der kan gavne deres sundhed senere i livet.

Udfordringer tilpasses de enkelte børn

Børnenes naturlige lyst til at bevæge sig, undersøge, udforske og lære skal matche deres nærmeste udviklings zone, det betyder at børnene gerne må udfordres, men vi må ikke overskride deres grænser, det er gældende i alle sammenhænge, vi har derfor opdelt børnene i hold, så vi sikre at alle børn oplever succes med det de laver.

Her er et eksempel på, hvad f. eks fange- og løbelege kan give børnene:

  • Det styrker reaktionsevnen
  • Giver et højt aktivitetsniveau
  • Styrker orienteringsevnen
  • Styrker bevægelserne og skærper opmærksomheden

Kort sagt, så bliver hjernen boostet og det bidrager til at forfine den motoriske udvikling hos børn og voksne.

Har du som forældre fået mod og lyst til at blive aktiv sammen med dit barn, er der mulighed for at spørge til aktiviteter og lege i BørneHuset Ta’Fat.

 

Bakketræning

Bowling for alle i al slags vejr.

Æblefangst en kanon succes.

Motorisk løb

Jeg løb mig over….

Gangræs er fuld lovlig hos os og børnene
synes, det er fedt at spæne af sted.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: