Det skal være sjovt at være barn i vores vuggestue

Vi er et dagtilbud for børn i alderen fra 6 mdr. til 6 år med 116 pladser. Som udgangspunkt fordeler vi pladserne med 40 børn i vuggestuen og 76 i børnehaven. Der vil dog i vuggestuen i perioder være op til max. 45 vuggestuebørn, fordelt på henholdsvis Græshopperne og Hoppemusene. Pædagogisk håndterer vi de perioder med flest vuggestuebørn, ved at opdele grupperne i mindre enheder, så vi ikke har alle børn samlet på et sted. Det vil sige, at vi fordeler børnene sammen med trygge voksne inde og ude i forskellige aktiviteter forskudt af hinanden.

Der er stor forskel på hvad de helt små vuggestuebørn  og de større børn har brug for. For de små vuggestuebørn handler det meget om, at få skabt den basale tryghed, og her arbejder vi rigtig meget med snaseintegration. For de store vuggestuebørn, ser behovet anderledes ud. De har brug for flere udfordringer, fx. ture ud af huset, ugentlige dage i salen, besøg i børnehaven osv.

Vi vægter generelt trygheden for de små højt, og i trygge rammer arbejder vi med at skabe læringsmiljøer for de små. Med læringsmiljøer mener vi, interessante og udfordrende miljøer som skaber optimal lyst til læring.

Mums det er lækkert mad

Der er rigtig meget, der skal læres når man er vuggestuebarn, og for os i Ta’fat er det vigtigt, at børnene får lov at prøve selv, også selv om det griser lidt eller tager lidt længere tid. To af vores børn, er ved at spise frokost, og motivationen for at lære at spise selv er høj, når man får skabt den rigtige stemning.

I løbet af en dag skal der være blive plads til små stjernestunder for de enkelte børn. Her er det et af børnene, der fjoller og ruller på gulvet sammen med en af pædagogerne.

Det er sjovt at lære sammen med skøre voksne

Selv om man er lille kan man godt komme på tur. Her har vuggestuen været et tur på Axelborgs legeplads, og det er en stor ny verden for de små, men det er sjovt og lærerigt.

WP_002087_800x600

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi er også en naturinstitution, og naturen byder på mange gode oplevelser. Det kan som her være Søren snegl, der er ude og lede efter Mariehønen evigglad på et rabarberblad, som giver rige muligheder for at lære, og endda også overskride egne grænser ved at turde røre lidt ved sneglen.

WP_002623_600x450

WP_002625_600x450

Naturen kan også byde på sansemotoriske udfordringer, og her har et af børnene leget med mudder og haft en helt forrygende lille stund. Det er fantastisk at få lov til at hygge sig med dejlig mudder og blive rigtig godt beskidt. 🙂

WP_002594_450x600

Vælg Tafats vuggestue til dit barn, når det er vigtigt for dig at:

  • Vi arbejder målrettet med børnenes sproglige udvikling, fordi sproget er en forudsætning for gode udviklingsmuligheder for børn.
  • Vi laver fysiske aktiviteter ikke kun fordi det er sjovt, men også fordi børnene lære sociale færdigheder under fysiske lege og udvikler deres motorik.
  • Vi er optaget af naturen, fordi det er væsentligt at vide hvor vi kommer fra og hvordan vi passer på den og så er det en fantastisk mulighed for udvikling og læring.
  • Vi holder åbent hele året, så dit barn skal ikke i et andet pasningstilbud i f.eks. sommerferien.
  • Vi arbejder med inkluderede fællesskaber, for at sikre dit barn og det udvikling.

Og så er prisen for en plads hos os endda den samme som en Kommunal plads.

Vælger du som forældre BørneHuset Tá Fat, betaler du samme pris som i de Kommunal, du får nogle fantastiske rammer og så har vi kun 4 lukkedage om året.

Er du/I interesseret i en plads eller at se institutionen, skal du blot ringe på dette tlf. nr. 76 25 48 48 for en aftale.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: